perjantai 15. helmikuuta 2013

Pekaani-valkosuklaabrowniet

Teki mieli jotain makeaa ja suklaista, joten päätin tehdä brownieita. Suhteettoman suurta määrää sokeria ja rasvaa on vaikea sekoittaa kovin monella tavalla, mutta käytin tällä kertaa Onko nälkä -blogista löytynyttä reseptiä. Sokerihumalaiset kiitokset siis Chef Jonesille! Lopputulos oli melkoisen herkullinen, mutta ilmeisesti minusta ei vain ole täyspäi(väi)seksi sokerihiireksi. En pysty näitä ihan hillittömästi syömään kerrallaan, joten satsista riittää varmasti pitkälle ensi viikkoon. Hyvä juttu?

Ainekset:
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
2 1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g valkosuklaata raasteena
n. 1 dl pekaanipähkinöitä murskattuna
2 munaa
100 g sulatettua voita

Mittaa kuivat aineet kulhoon sekoita. Hämmennä munat ja voi keskenään ja lisää kulhoon. Sekoita suhteellisen tasaiseksi massaksi, mutta älä vaivaa. Kaada massa leivinpaperoidulle uunipellille ja taputtele suhteellisen tasaiseksi. Paista uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia. Älä anna palaa (tai anna, mutta älä brownieiden). Leikkaa hieman jäähtyneestä levystä sopivia suupaloja ja koristele ne ripottelemalla päälle tomusokeria. Tunne sanoinkuvaamatonta euforia, joka syntyy kun suonesi tukkeutuvat sitä tahtia, ettei aivoihin enää pääse verta. Ihanaa!

4 kommenttia:

Parannusehdotuksia tai vinkkejä? Antaa tulla!