tiistai 26. helmikuuta 2013

Kummisedän lihapullat

Teen sinulle tarjouksen, josta et voi kieltäytyä. Tai voit, mutta sitten se on jo oma häpeäsi. Seuraava resepti on ilmeisesti kiertänyt vähän pitkin ja poikin, mutta minä poimin sen Tupun Tupa-blogista. Kiitos Tupu! Vähän piti tietenkin soveltaa parissa kohtaa mm. täysin ennalta-arvattavana twistinä lisäsin joukkoon valkosipulia, jotta kummisetyyden aste ei pääse liian alas.

Ainekset:
Pullataikina:
400 g naudan paistijauhelihaa
0,5 dl korppujauhoja
1 dl ruokakermaa
1 kananmuna
1 kpl sipuli
2-3 kynttä valkosipulia
1 rkl vasikkafondia
0,5 tl mustapippuria myllystä
3 rkl tomaattipyreetä
1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
nokare voita / liraus öljyä

Kastike:
2 sipulia
nokare voita / liraus öljyä
1 prk tomaattimurskaa
2,5 dl ruokakermaa
1 tl basilikaa
1 tl timjamia
1 rkl vasikanfondia
0,5 tl mustapippuria myllystä

Laita uuni kuumenemaan 225 °C. Hienonna taikinaan tulevat sipulit ja kuullota pannulla voissa taikka öljyssä. Mittaa korppujauhot ja ruokakerma kulhoon ja anna niiden turvota hetki keskenään. Lisää joukkoon kuullotettu sipuli ja valkosipuli, fondi, mausteet, tomaattipyre, basilika, kananmuna ja jauheliha. Sekoita taikina tasaiseksi ja muotoile vesitetyin käsin  16-20 sopivan kokoista lihapullaa. Lado pullat voideltuun uunivuokaan.

Kuori kastikkeeseen nimikoidut sipulit ja ruskista pannulla jälleen öljyssä tai voissa. Lisää tomaattimurska, kerma, mausteet ja fondi. Sekoittele hetki pannulla. Kaada kastike pullien päälle uunivuokaan ja asenna komeus uunin lämpöön. Satsi on kypsä noin 15 minuutin kuluttua. Tarjoile esimerkiksi spagetin kyytipoikana ja viiltele mahdollisuuksien mukaan päälle parmesaanilastuja. Don Corleonekin vuodattaisi kyyneleitä tämän äärellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parannusehdotuksia tai vinkkejä? Antaa tulla!