keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Raakasuklaa Jauhemaksan tapaan, osa I

Kuulostaako seuraava tilanne tutulta? Olet kaupassa ja huomaat kavalan makeannälän heräävän. Ajattelet ottaa jotain pientä, ihan vaan ettei korissa lojuva salaatinkerä tulisi yksinäiseksi. Karkkihyllyllä huomaat  suklaapatukan maksavan melkein saman verran kuin tarjouksessa olevan kokonainen levyn. Taloudellisena ihmisenä ostat tietenkin levyn ja päätät säästää osan seuraavaan sokerihampailuun. Illalla huomaat, että jäljellä on vain foliot.  Piheys ja heikkoluonteisuus ovat huono yhdistelmä, johon olen löytänyt avun raakasuklaasta.

Raakasuklaa ei sisällä ollenkaan valkoista sokeria tai epäterveellisiä rasvoja. Sitä ei myöskään kuumenneta niin, että tuhottaisiin kaakaopavun arvokkaimmat ravinteet. Raakasuklaa on laskettavissa superfoodiksi ja on erinomaisen terveellinen vaihtoehto sokerihöttösuklalle. Maku on toki hieman erilainen, mutta siihen tottuu. Ja en siis todellakaan tarkoita, että tämä olisi pahaa! Tätä ei myöskään tule hotkittua ihan samalla tavalla kuin maitosuklaata, joten kaikki ei mene kerralla. On oivallista, että pakastimesta löytyy aina pari palaa, joilla taltuttaa hillittömimmän sokerihiiret.

Oma raakasuklaahistoriani ei ole vielä pitkän pitkä, hurahdin nimittäin vasta syksyllä. Kauan raakis ehtikin keikkua kokeilulistani kärjessä, mutta jotenkin "pitkä" ja "eksoottinen" tarveainelista pelotti. Sitten löysin suhteellisen edullisesti raakasuklaapaketin, jossa oli kaikki tarvittava yhteen satsiin. Olin myyty. Pidemmän päälle pakettiratkaisujen ostaminen alkoi kuitenkin ärsyttää ja siirryin omiin kokeiluhini. Yrityksen ja erehdyksen kautta olen nyt päässyt pisteeseen, jossa uskallan jakaa reseptin. Kokeilut tosin jatkuvat, mutta pidän teidät ajan tasalla niiden suhteen. Otan myös mielelläni vastaan jalostusvinkkejä!

Ainekset:
2 dl kaakaovoita
1 dl raakakaakaojauhetta
2 rkl kookosöljyä
3 rkl akaasiahunajaa
ripaus hyvää suolaa (itse käytän Kalaharin suolaa)
n. 2 tl vaniljauutetta
kourallinen gojimarjoja

Raasta alkuun kaakaovoi lämmönkestävään kulhoon. Raastaminen ei ole välttämätöntä, mutta nopeuttaa voin sulattamista huomattavasti. Lisää kulhoon kookosöljy ja laita lämpenemään vesihauteeseen. Kun rasvat ovat sulaneet, lisää joukkoon kaakaojauhe, hunaja sekä mausteet. Vatkaa voimakkaasti esimerkiksi pallovispilällä. Lisää halutessasi joukkoon gojimarjoja (tai esim paahdettuja pähkinöitä, mantelia, pikkukiviä) Annostele suklaa sopiviin annosmuotteihin (tai jääpala-astioihin tms) ja lykkää pakastimeen jähmettymään.Ota hetkeksi sulamaan juuri ennen nauttimista ja anna antioksidanttien hyväillä kehoasi kokonaisvaltaisesti. Tai jotain.

JK. Helppo tapa kokeilla raakasuklaata on tilata valmispakkaus, jossa on mukana myös kätevät suklaamuotit, joita olen käyttänyt myöhemmissäkin kokeiluissani. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parannusehdotuksia tai vinkkejä? Antaa tulla!