maanantai 22. huhtikuuta 2013

Tobleroneparfait ja vadelmasiirappi

En vielä viisi minuuttia sitten tiennyt, mitä "parfait" tarkoittaa, mutta oletin aina sen olevan synonyymi kestämättömän herkulliselle. Sitä tämä helppo mutta hienostunut jälkkäri nimittäin varmasti on. Osallistun reseptillä huhtikuun ruokahaasteeseen, jota isännöi tällä kertaa aina yhtä mainio Chef Jones. Teemana on suklaa, joten ajattelin, että tämä resepti on ehdottomasti jakamisen arvoinen. Alkuperäisen reseptiikan löysin aikanaan Pastanjauhantaa -blogista. Kumarrukset sinne!

Ainekset:
Parfait:
n. 200 g maitosuklaa Tobleronea (=2 pikku "patukkaa")
1,5 rkl sokeria
1 kananmunan keltuainen
2 dl kuohukermaa
(1/2 tl vaniljasokeria)
Vadelmasiirappi:
n. 200 g pakastevadelmia
1,5 dl sokeria

Asemoi 3/4 Tobleroneannoksesta sulamaan vesihauteessa ja vispaa sillä välin keltuaisesta ja sokerista kuohkea vaahto. Vatkaa myös kerma löysähköksi vaahdoksi, jota voit halutessasi maustaa vaniljasokerilla. Lisää hieman jäähtynyt suklaa keltuaisvaahtoon ja nostele joukkoon myös kermavaahto. Rouhi jäljellä oleva Toblerone reippaiksi muruiksi ja lisää joukkoon tummaan. Lapioi "mousse" sopivaan kylmänkestävään astiaan ja laita pakkaseen yön yli. Itse olen käyttänyt muottina litraista jäätelörasiaa ja se on toiminut parahultaisesti.

Valmista vadelmasiirappi hyvissä ajoin ennen tarjoilua, jotta se ehtii jäähtyä. Sulata sokeri kasarissa ja lisää joukkoon jäiset marjat. Älä säikähdä vaikka keitos hetkeksi tönkähtääkin. Keitä tovi ja siivilöi siirappi tiheällä siivilällä, jotta siitä tulee tasaista. Anna jäähtyä. Leikkaa parfait sopiviksi annospaloiksi (pienetkin riittävät, tämä on makeaa) ja koristele siirapilla. Annan makunautinnon viedä mennessään.

2 kommenttia:

  1. Oooh, vaikuttaa todella herkulliselta! :)

    VastaaPoista
  2. Eikä pelkästään vaikuta, vaan myös on! Tervetuloa blogiin Henskis! :)

    VastaaPoista

Parannusehdotuksia tai vinkkejä? Antaa tulla!