keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Parsaa ja pekonia

Parsa ja kevät ne yhteen soppii, etenkin kun kolmanneksi pyöräksi otetaan aina muikea pekoni! Parsaa saa nyt suhteellisen edukkaasti ihan lähikaupoistakin, joten tilaisuus tekee kokin. Jos et vielä ole parsaan tutustunut, niin viimeistään nyt on aika!

Ainekset:
Nippu parsaa
Pekonia (1-2 pkt, riippuen parsan määrästä)
Hyvää juustoraastetta
Mustapippuria

Huuhtele parsoista enimmät kauppapölyt ja leiko tyvipäistä puumaisin osa pois. Näppärintä on taivutella parsaa varovasti, jolloin se yleensä napsahtaa poikki juuri oikeasta kohdasta. Keitä 2 minuuttia suolalla maustetussa vedessä, mielellään pystyasennossa. Huuhtaise parsoista enimmät keitinvedet ja kääräise jokaisen ympärille kierros pekonia. Halutessasi voit myös käyttää yhden pekonisiivun kahta parsaa kohden. 

Lado kääröt valmiit uunivuokaan ja rouhaise päälle mustapippuria. Asemoi vuoka mahdollisimman kuumaan uuniin (grillivastuksen alle jos mahdollista) ja paista viitisen minuuttia. Ota vuoka uunista ja ripottele juustoraaste päälle. Grillaile vielä pari minuuttia kunnes pekoni on varmasti kypsää ja juusto sulanut. Nauti välittömästi.

2 kommenttia:

  1. Tämä oli hyvä resepti. Vinkki, ei liikaa pekonia. Itse kääräisin nipun parsaaa kolmen siivun sisään. Tuli vähän suolaista näin. Mutta hyvää. Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
  2. Hei hyvät ohjeet! Selkeet ja yksityiskohtaset. Tänään lähtee ekaa kertaa tankoparsapekonilla testaukseen :)

    VastaaPoista

Parannusehdotuksia tai vinkkejä? Antaa tulla!