maanantai 11. helmikuuta 2013

Limettiset mangomaljat

Niin menussa kuin vatsassakin on aina tilaa helpolle ja maukkaalle jälkiruoalle. Tässä reseptissä onnistumisvarmuus on lähes taattu, kunhan muistaa valita sopivan syöntikypsät mangot. Raaemmistakin onnistuu, mutta lopputulos ei ole ihan yhtä bueno. Helppo herkku, joka sopii erityisesti kesään, mutta Suomessa myös elo- ja kesäkuun väliseen aikaan.

Ainekset:
2 kypsää mangoa
2 dl vispikermaa
200 g turkkilaista jogurttia
1/2 dl sokeria
1/2 dl tuoretta minttua hienonnettuna
1 limetin raastettu kuori ja mehu (2-3 rkl)

Kuutioi mango ja lado kuutiot tarjoiluastioihin. Jos mangon kuutiointi on tuntematon taiteenlaji, tässä pikaopas: Leikkaa mangon kummastakin litteästä sivusta viipaleet siementen mukaisesti (sentti, puolitoista keskihalkaisijalta). Viiltele viipaleiden sisäpintaan ristikkokuvio niin, että kuori jää ehjäksi. Käännä kuori nurin ja irrota valmiit kuutiot lusikalla kuoresta. Muista teurastaa vielä siemenen ympärille jäävä hedelmäliha.

Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon jogurtti, sokeri, limetin mehu ja raastettu kuori sekä hienonnettu minttu. Lusikoi kerma-jogurttiseos mangokuutioiden päälle ja laita annokset jääkaappiin noin tunniksi. Maustuvat kuulemma. Päälle voit sirotella ne muutamat mintunlehdet, jotka toivottavasti säästit hienonnunsvimmassasi. Nauti kylmänä ja mieti kesää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parannusehdotuksia tai vinkkejä? Antaa tulla!