lauantai 23. helmikuuta 2013

Flammkuchen

Flammkuchen, joka myös valkoisena pitsana tunnetaan, on elsassilainen herkku, johon tutustuin Saksassa asuessani. Toisin kuin joitain muita saksalaisreseptejä, tätä olen kohtuullisen ansiokkaasti pystynyt toisintamaan myös kotosuomessa. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan joko Saksan matkalla tai sitten ihan kotikeittiössä.

Ainekset:
Taikina:
5 dl vehnäjauhoja
pussi kuivahiivaa
ripaus suolaa
2-3 rkl oliiviöljyä
2dl vettä

Täyte:
150 g creme fraichea
100 g maukasta juustoraastetta
2 sipulia
1/2 tl jauhettua muskottia
150 g pekonia
pippuria myllystä
suolaa

Sekoita hiiva ja suola jauhoihin. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja lisää öljyn kanssa kuiviin aineksiin. Vaivaa mukavan kiinteäksi ja anna nousta hetki leivinliinan alla. Silppua sipuli ja veistele myös pekoni sopiviksi suupaloiksi. Ota pannulla väriä niin sipuliin kuin siankylkeenkin. Sekoita creme fraiche, sipuli, juusto ja muskotti kulhossa täyteeksi.

Kauli taikina leivinpaperoidulla uunipellillä ohueksi pohjaksi. Levitä täyte pohjan päälle ja ripottele päälle pekonosilppu. Rouhi vielä päälle mustapippuria ja pikkiriikkisen suolaa. Paista uunin ylätasolla 250 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes flammkuchen saa väriä. Nauti nahkahousuissa.

3 kommenttia:

  1. Ihan uusi tuttavuus tällainen eväs!

    VastaaPoista
  2. Joo, ei tämä ihan suomalaisiin perinneruokiin kuulu :) Kannattaa kuitenkin kokeilla, sen verran helppotekoinen!

    VastaaPoista
  3. Ihan mahdottoman hyvää, lisäksi tosi helppo ja nopea. Tykkäsin

    VastaaPoista

Parannusehdotuksia tai vinkkejä? Antaa tulla!