tiistai 15. tammikuuta 2013

Vuohenjuustopiirakka ja vadelmakastike

Vuohenjuusto jakaa aina mielipiteet. Äiti diggaa, tytär ei. Itse pääsääntöisesti tykkäilen mäkättimien antimista, mutta tämä makea piirakka jätti vähän kylmäksi. Ulkonäkö on kyllä sinänsä ihan kohdillaan, mutta maun puolesta lopputulos ei ollut oikein minua varten. En tiedä maistuiko juusto liikaa, liian vähän, vai mikä mätti, mutta ei oikein uponnut. Tämä resepti omistettakoon siis pienellä varauksella vain hc-vuohenjuustoilijoille.

Ainekset:
Taikina:
125 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 prk maitorahkaa = n. 65 grammaa

Täyte:
1 pötkö pehmeää vuohenjuustoa (150 g)
1 prk raejuustoa (n. 300 g)
3 rkl sokeria
2 kananmunaa

Vadelmakastike:
200 g pakastevadelmia
4 rkl hillosokeria
3 rkl laimennettua marja- tai sitruunamehua

Nypi rasva, jauhot ja leivinjauhe käsin. Lisää rahka ja sekoita suhteellisen tasaiseksi. Painele taikina levyksi kelmun päällä ja paketoi tiukasti. Nosta jääkaappiin odottamaan. Valmista sillä välin simppeliäkin simppelimpi kastike: keitä vadelmia, hillosokeria ja mehua kattilassa muutama minuutti. Painele seos siivilän läpi ja jätä jäähtymään. Voila!

Sekoita raejuusto, vuohenjuusto, muna ja sokeri. Painele jääkaapista pelastettu taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla pohjaan reikiä. Kaada täyteseos taikinapohjan päälle. Painele vielä haarukalla piirakan reunuksiin nätit harakanvarpaat. Paista tuotostasi 200-asteisen uunin keskitasolla puolisen tuntia. Anna jäähtyä. Tarjoile simppeliäkin simppelimmän vadelmakastikkeen kanssa. Ihastu tai vihastu!

2 kommenttia:

Parannusehdotuksia tai vinkkejä? Antaa tulla!