tiistai 22. tammikuuta 2013

Paholaisen munat

Nyt on kyllä taas ruokaa paiskattu oudolla nimellä. En tiedä mitä tekemistä sielunvihollisella on kananmunien kanssa, mutta ei nimi ruokaa pahenna jos ei ruoka nimeä. Ja aivan mainioita lisäkkeitähän paholaisen munat ovat, ei siitä mihinkään pääse. Ehkä aika on vähän ajanut niistä ohi, mutta kyllä niitä silti kehtaa tarjota illanistujaisissa. Tosin vain aika ajoin, sillä vaikka resepti sinänsä onkin helppo, oma kärsivällisyyteni ei tahdo riittää siihen, että kuorisin tiukaupalla keitinmunia.

Ainekset:
5 kananmunaa
1 tl sinappia (kokeile esim chili-hunajasinappia!)
0,5 dl majoneesia
1 tl omena-viinietikkaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

Keitä munat koviksi, kaada kuuma vesi pois ja kylmä tilalle. Anna jäähtyä rauhassa. Kiireisen kuorii munat kuuminakin, mutta näppituntumalta se ei tunnu miellyttävältä ratkaisulta. Leikkaa munat terävällä veitsellä puoliksi, pituusakselin suuntaisesti. Napsi keltuaiset talteen kulhoon.

Painele kovien keltuaisten rakenne rikki esimerkiksi haarukalla, lisää majoneesi, sinappi ja omenaviinietikka. Sekoita tahna tasaiseksi ja mausta suolalla, pippurilla sekä paprikalla. Itse olen täysin rakastunut savustettuun paprikajauheeseen, mutta tavallinenkin varmasti pelittää kohtalaisen kivasti.

Lusikoi tai pursota herkullinen tahdas takaisin valkuaispesiin. Jos keittiösi on yhtä alivarusteltu kuin minun, käytä pursotukseen pakestepussia, jonka kulman olet leikannut saksilla auki. Voit viel rouhaista päälle hitusen pippuria myllystä ja siirtää komeudet tarjoilulautaselle. Pirun hyviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parannusehdotuksia tai vinkkejä? Antaa tulla!