maanantai 18. maaliskuuta 2013

Inkivääriomenat kaurarouheella ja vaniljakastikkeella

Ja tänään maanantain kunniaksi vuorossa helppoa ja herrrrrkullista jälkiruokaa! Tästä kun ei enää omenaherkku juuri parane. Osallistun samalla tällä reseptillä Sokerivaltakunnan ruokahaasteeseen, jonka maaliskuun teemana on siis omena. Odotan innolla millaisia herkkuja muut osallistujat punaposkista loihtivat!

Ainekset:
Omenat:
5 omenaa
1 dl omenamehua
1/2 dl sokeria
1/2 tl inkivääritahnaa

Kaurarouhe:
1 1/2 dl kaurahiutaleita
3 rkl sokeria
1/2 tl kardemummaa
1 tl kanelia
2 rkl vettä
3 rkl voita / sulatettua rasvaseosta

Vaniljakastike:
1 vaniljatanko
2 dl kahvikermaa
2 rkl sokeria
3 munankeltuaista
2 dl kuohukermaa

Valmista ensimmäisenä vaniljakastike, koska sen pitää antaa jäähtyä. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet. Lisää sekä tanko että siemenet kahvikerman kanssa pinnoitettuun kattilaan tai kasariin. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta sitten levyltä. Anna maustua itsekseen noin varttitunti. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja sekoita vaniljakermaan. Palauta keittoastia takaisin liedelle ja hauduta sekoittaen, kunnes kastike on tarpeeksi paksua. Ota liedeltä, poista vaniljatangon jämät, jäähdytä tovi ja asemoi jääkaappiin. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaniljakastikkeeseen juuri ennen tarjoilua (viimeinen vaihe kannattaa suorittaa vasta kun omenat ovat valmiit).

Sekoita kaurarouheen ainekset keskenään ja lapo paistinpannulle. Paahda rapeaksi muutama minuutti. Muista sekoitella ettei rouhe pääse palamaan. Ota liedeltä ja anna jäähtyä. Pyri välttämään sitä, että napostelet kaiken rouheen suoraan pannulta.

Kiehauta omenamehu, sokeri ja inkivääri kattilassa. Kuori sillä välin omenat ja lohko mieleisiksesi suupaloiksi. Lisää omenat kattilaan ja anne kiehua liemessä noin 10 minuuttia, kunnes pehmenevät. Annostele omenat tarjoiluastioihin, heitä joukkoon hieman kaurarouhetta ja kaada vaniljakastike koko komeuden päälle. Koristele jäljelle jääneellä rouheella ja tarjoile pikapikaa. Lämpimien omenoiden ja kylmän vaniljakastikkeen liitto on lyhyt, mutta sitäkin intohimoisempi!

2 kommenttia:

Parannusehdotuksia tai vinkkejä? Antaa tulla!