lauantai 23. maaliskuuta 2013

Välimeren mureke

Välimerenmureke on yksinkertainen ja nopea tapa tehdä jauhelihasta "jotain vähän erilaista". Tuskin tällä nyt kovin paljon tekemistä on oikean välimerellisen ruokavalion kanssa, mutta maku on kohdillaan. Käytin taikinassa jotain perusyrttimausteseosta, mutta varmaan joku viisaampi osaa kertoa, mitä mausteita välimeriset oikeasti suosivat. Ensi kerralla voisin lisäksi tehdä tämän lampaanjauhelihasta.

Ainekset:
1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 dl maitoa
2 tl yrttimausteseosta
0,5 tl suolaa
400 g jauhelihaa
1 dl vahvaa juustoraastetta
0,5 dl mustia kivettömiä oliiveja
0,5 aurinkokuivattuja tomaatteja
hienonnettua basilikaa

Sekoita isossa kulhossa korppujauhot, kananmuna, maito ja mausteet. Anna turvota jokunen hetki. Sekoita joukkoon vielä jauheliha, juustoraaste, pilkotut oliivit ja tomaatit sekä hienonnettu basilika. Vaivaa taikinasta tasainen ja muotoile siitä kostutetuin käsin murekelevy leivinpaperoituun uunivuokaan. Kypsennä 225-asteisessa uunissa keskitasolla puolisen tuntia. Tarjoile esimerkiksi fetasalaatin tai isommassa nälässä täytettyjen tomaattien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parannusehdotuksia tai vinkkejä? Antaa tulla!