torstai 7. maaliskuuta 2013

Bataattiranskalaiset

Lisukepuolella olen valitettavan kokematon ja helposti tulee sorruttua perinteiseen riisiin tai perunaan. Ja eihän siinä mitään, ne ovat ihan päteviä lisäkkeitä. Välillä on mukava kuitenkin tehdä jotain muutakin, etenkin kun vaihtoehtojen ei tarvitse edes olla käsittämättömän mutkikkaita. Bataattiranskisten reseptin löysin Soppasirkus -blogista, joten kunnia sille, jolle se kuuluu! Nämä valmistuvat pikaisesti ja maistuvat varmaan kutakuinkin kaiken kanssa. Joku sopiva soosi toki kannattaa olla kaverina, jotta pääsee dippailun makuun. Saa ehdottaa!

Ainekset:
1-2 bataattia, tarpeen mukaan
oliiviöljyä
paprikajauhetta
cayannepippuria

Laita uuni kiihdyttämään kohti 175 astetta. Kuori bataatti(t) ja pilko peukalonpaksuisia tikkuja. Laita ranskikset kannelliseen rasiaan, sekoita mausteet keskenään ja liruta astiaan. Sulje kansi huolella ja ravistele niin, että bataatit maustuvat kauttaaltaan. Anna makustua hetki viileässä. Levitä bataatit leivinpaperoidulle uunipellille ja käryyttele uunissa noin puoli tuntia. Tarjoile lisäkkeene tai dippaile vaikka illanistujaisissa!

2 kommenttia:

  1. Näitä voisi kokeilla, kuulostavat herkullisilta.

    VastaaPoista
  2. Joo, toimivat tosi kivasti helppona lisukkeena. Suosittelen ehdottomasti :)

    VastaaPoista

Parannusehdotuksia tai vinkkejä? Antaa tulla!