keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Savujuustoperunat

Sanottakoon kärkeen, että en paljon perunasta perusta. En tiedä miksi. Jotenkin se on vaan raaka-aineena vähän plääh... Toki toimiviakin perunareseptejä on, mutta harvoin tulee tehtyä. Nyt tuli. Saanko esitellä: savujuustoperunat. Kohtuullisen simppeli resepti ja sopii lisäkkeeksi vaikka minkälaiselle lihalle. Tosin Pirkan Leppäsavusulatejuustoviipaleet eivät sulamiskäyttäytyneet ihan odotusten mukaisesti, mutta ei se lopputulosta haitannut.

Ainekset:
8 kiinteää perunaa
2 rkl voita 
ripaus suolaa
2 rkl hasselpähkinärouhetta
3-4 savusulatejuustoviipaletta

Suorita perunoiden pesu ja kuorinta. Asenna peruna kerrallaan puukauhaan ja leikkaa vieri viereen viiltoja lähes pohjaan asti. Kauhan ansiosta veitsi ei uppoa läpi asti. Nosta potut uunivuokaan viillot taivasta kohden. Sulata voi ja voitele perunat, mausta suolalla. Kypsenä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ota perunat uunista ja voitele vuoan pohjalle valuneella rasvalla. Ripottele pinnalle pähkinärouhe ja länttää puolikas viipale juustoa kunkin perunan hunnuksi. Kypsennä vielä toiset 20 minuuttia kunnes potut ovat kypsiä. Tarjoile välittömästi valitsemasi pääruuan kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Parannusehdotuksia tai vinkkejä? Antaa tulla!