Vuohenjuusto jakaa aina mielipiteet. Äiti diggaa, tytär ei. Itse pääsääntöisesti tykkäilen mäkättimien antimista, mutta tämä makea piirakka jätti vähän kylmäksi. Ulkonäkö on kyllä sinänsä ihan kohdillaan, mutta maun puolesta lopputulos ei ollut oikein minua varten. En tiedä maistuiko juusto liikaa, liian vähän, vai mikä mätti, mutta ei oikein uponnut. Tämä resepti omistettakoon siis pienellä varauksella vain hc-vuohenjuustoilijoille.
Ainekset:
Taikina:
125
g margariinia
2
dl vehnäjauhoja
0,5
tl leivinjauhetta
0,5
prk maitorahkaa = n. 65 grammaa
Täyte:
1 pötkö pehmeää vuohenjuustoa (150 g)
1 prk raejuustoa (n. 300 g)
1 prk raejuustoa (n. 300 g)
3
rkl sokeria
2 kananmunaa
Vadelmakastike:
200
g pakastevadelmia
4
rkl hillosokeria
3
rkl laimennettua marja- tai sitruunamehua
Nypi rasva, jauhot ja leivinjauhe käsin. Lisää rahka ja sekoita suhteellisen tasaiseksi. Painele taikina levyksi kelmun päällä ja paketoi tiukasti. Nosta jääkaappiin odottamaan. Valmista sillä välin simppeliäkin simppelimpi kastike: keitä vadelmia, hillosokeria ja mehua kattilassa muutama minuutti. Painele seos siivilän läpi ja jätä jäähtymään. Voila!
Nypi rasva, jauhot ja leivinjauhe käsin. Lisää rahka ja sekoita suhteellisen tasaiseksi. Painele taikina levyksi kelmun päällä ja paketoi tiukasti. Nosta jääkaappiin odottamaan. Valmista sillä välin simppeliäkin simppelimpi kastike: keitä vadelmia, hillosokeria ja mehua kattilassa muutama minuutti. Painele seos siivilän läpi ja jätä jäähtymään. Voila!
Sekoita raejuusto, vuohenjuusto, muna ja sokeri. Painele jääkaapista pelastettu taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla pohjaan reikiä. Kaada täyteseos taikinapohjan päälle. Painele vielä haarukalla piirakan reunuksiin nätit harakanvarpaat. Paista tuotostasi 200-asteisen uunin keskitasolla puolisen tuntia. Anna jäähtyä. Tarjoile simppeliäkin simppelimmän vadelmakastikkeen kanssa. Ihastu tai vihastu!
Tätä voisi kokeillakin.
VastaaPoistaJos olet todellinen vuohenjuustonystävä, et varmasti pety :)
VastaaPoista